sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Shellin netti on virallisesti kuollut

31.10 klo 16.22

Maailmanvallottaja

Olin jo ehtinyt meneen tolloin torstaina nukkumaan ku Pauliina tuli herättään ja kerto, että meenki vasta yhdeltä päivällä töihin. Ihan hyvä uutinen sinänsä. Koitin saada unta vielä sen jälkeen ja nukahdinki hetkeksi, mutta sitten alko ärsyttään tosi paljon se, että täällä pieniä luumutomaatteja sanotaan grape tomatoiksi. En tajua miksei ne oo sitte rypäletomaatteja suomeksi tai plum tomatoja! Toinen virhe on myös, että verkkomeloni on täällä rockmelon (ainakin Miian tietämyksen mukaan). Tänään aijon maistaakkin sellasta. Pauliina maisto jo eilen ja sano vähä pettyneensä sen mauttomuuteen.
Mä olen lentäjän poika
Katutaidetta

Mentiin sitten Perjantai aamuna Miian kanssa rannalle, kun ei ollut töihinkään kiire ja Miialla oli Pe ja La vapaata. Mullakaan ei ole ollut viimeseen pariin päivään ku 7 tuntia töitä päivässä ja tänään on vapaata. Eilinenkin tuntu ihan vapaapäivältä, kun pääsin töistä jo yhdeltä ja jäi koko päivä aikaa hengailulle. Käytiin Pauliinan kanssa kaupassakin. Ihanaa, että täältä saa raejuustoa ja se maistuu vielä ihan yhtä hyvälle ku Suomessakin. Harmi vaan ettei siitä ole mitään kevyempiä versioita, mutta eihän täällä oikeen mistään ole.

Missä Alisa?
Pikkunen Miia
Australian siskot. Katsovat leffoja nojaten toistensa olkapäihin
Toi yks palmu ei oo paljo maas kiinni

Rannalla käveleskeltiin Miian kanssa ja mä poltin selkäni uudestaan kun en tajunnut laittaa siihen 30 suojakertoimen rasvaa. Ostettiin 15 kertoimen aurinkoöljyä, joka on tosi hyvää ja tuoksuu kookokselle. Se on paljon parempaa levittää ku Nivean aurinkorasva ja iho näyttää kivalta sen jälkeen eikä jää mitää valkosii viivoja! Rannalla Miiaa ihmetytti kovasti (mitä se on ihmetelly aina rannoilla), että miten ravut voi tehdä palloja hiekasta reikiensä ympärille. Enhän mäkään osannut sille vastata kunnolla, mut eiköhän niitäki tehdä vähä ku lumipalloja. (Hahaa, onko Suomessa kylmä? Täällä on +30'C)

Rannalta ei päässyt pois kuivin jaloin

Toivoisin, että tulevaisuudessakin mulla olis sunnuntait vapaata. Eilen olis ollut mahdollisuus lähtee halloweenbileisiin, mutta jätin väliin ja menin puoli 11 nukkumaan. En jaksanut illalla edes käydä koittamas netin toimivuutta, mutta Pauliina kävi ja se oli toiminut, joskin huonosti. Tosi kiva kyllä asua täällä varsinkin nyt ku meitä on kolme suomalaista samassa huoneessa!! Ollaan jämähdetty Bundabergiin, mutta pikkuhiljaa tekis mieli alkaa lähtee poiskin. Ollaan ajateltu maanantaista lähtien tehdä vielä kolme viikkoa töitä (siis viikko enemmän mitä alunperin maksimissaan meinattiin olla). Jos jaksais niin tehtäis 4 viikkoa, mutta kyllä tää työskentely alkaa ottaan ainaki Miian käsille niin paljon, ettei ne palaudu ikinä entiselleen jos se ei pian lopeta. Nyt sen viimeseks työpäiväksi on sovittu 11.11, mut voi olla et se jatkaa jossai tomaattien pakkaamishommissa sen jälkeen. Mäkin tosin oon muutaman yön nukkunut pitäen jalkoja välillä ylhäällä, kun niitä särkee töitten jälkeen niin paljon.

Mangoja <3
Bargara Beach

Kattelin tänään meidän karttakirjaakin oikeen urakalla ja kirjotin reittiä ylös, että Miia osais vähän helpommin tulkita sitä karttaa mulle kun ajan. Vähän ehkä innostuin ja laitoin meidän reitin menemään myös Darwiniin, jonne meidän ei ainakaan pitänyt mennä. Koitin vaan laskee, että jos lähdetään uuden vuoden jälkeen Cairnsista liikkeelle niin voitais ehtiäkki käydä kaikki tollaset tärkeet paikat jos ei olla niissä hirveen pitkään. Täältä lähdettäessä aijotaan ainaki ensimmäisenä pysähtyä Town 1770:lle ja ottaa sielä surffikurssin (22$ 3tuntia). Haluisin vaan opetella ottaan aallon kiinni, ku meillä on lainelauta ja sitä olis kiva osata käyttääkki! Muuten surffausta ei tosiaan voi opetella kolmessa tunnissa, mut jos siitä ees jotain pientä vinkkiä sais ja sitten myöhemmin vois koittaa vähän kauemmin. Katselin myös Cairnsista päiväreissua koralliriutalle snorklaamaan, joka makso 100$. Jotain tollasta täytyy kyllä tehdä varsinki, ku ollaan ajateltu olla sielä Cairnsissa hetki ja Miiakin aikoo hypätä laskuvarjohypyn ja ehkä mennä sukeltaankin. Minä raukka en uskalla ainakaa hypätä mihinkää tyhjyyteen!
Näiden välissä saa uida
Rapujen tekemiä palloja ja sulosia simpukoita

-Alisa

2 kommenttia:

  1. Suomessakin mennään +10 astetta ja sataa, lumesta ei tietoakaan, hyvä näin. :)

    -Vakoojakatti from viiden hehtaarin mettä-

    VastaaPoista
  2. Kääks, en voi tajuta miten muistit ton vakoojakattijutun. Ei sentään herkkuostastolle ole eksytty! Tänään täällä sataa ja lämpötila alle 20, joten on KYLMÄ!

    VastaaPoista