keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Linja-autojen ja rakkauden perässä voi juosta tai odottaa seuraavaa

1.11 klo 17.00
Miia raukan rakkonen ja painusut käsi

En sitten eilen päässytkään maistamaan Pauliinan melonia, kun pääsin hostellille ja syötiin Miian kanssa mangot niin työlistalla luki mun töiden alkavan kolmelta, (Miia sai mennä vasta 11!) joten jouduin meneen heti nukkumaan ja herätys 02.15. Aikasesta aamusta huolimatta olin yllättävän pirtee töissä ja työpäivä meni tosi nopeesti ohi, kun luulin meidän pääsevän yhdeltä, mutta päästiinkin jo 12. Töitten jälkeen väsy kuitenkin iski ja nukuin 3 tunnin päiväunet (en KOSKAAN nuku päiväunia, koska mun mielestä ne pilaa päivän ku kuljen vaan horroksessa). Olin eilen tosi huono kotiäiti ja unohdin tehdä ruokaa. Mä saatiin tyytyä töissä vaan tonnikalaleipään ja Miia söi vaan omenan, mutta tänään tein kuitenkin ruokaa töistä päästyäni. Tästä alkaakin Miian ja Alisan kokkikoulu vol.1 Ollaan tähän mennessä tehty aika mössöruokia, mutta jos joku haluaa testata meidän lemppareita niin tässä ne tulee:

Miian lemppari:

Paista 8 kananmunaa sörsseliksi ja lisää siihen suolaa.
Keitä 5 pussia nuudelia lisää mausteet vasta veden poiston jälkeen.
Sekota kaikki mössöksi ja lisää purkillinen papuja tomaattikastikeessa

Voiskohan ruuanlaitto olla yhtään helpompaa! Näistä kaikista ohjeista tulee joku n.5 annosta.

Alisan Lemppari:

Keitä riisiä (mahdollisimman tummaa) kaksi mukillista
poista keitinvesi ja lisää maissi-herne sekoitus ja kaksi purkillista tonnikalaa sitruunakastikkeessa.
Mausta joka paikan mausteella ja curryllä. tai millä tuulella nyt satut olemaankin.

Lisäksi tehdään myös muita mössöjä:

Erilaisia makaroneja (mahdollisimman kuitupitosia) ja nuudelia kera tonnikalan, herkkusienien, papujen, kananmunien tai tomaattikastikkeen. Joskus laitetaan jopa montaa ainesta lisäksi. (Hurraa!)
Joskus lisätään joukkoon myös kalkkunan tai kanan jauhelihaa, mikä onkin aika gourmee ruokaa!

Kerran ollaan koitettu bataattimössöä.
Bataatithan on vähän ku perunat, joten ei se niin vaikeeta voinut olla (en tiedä tarkasti, kun Miia valmisti tän sörsselin):

Kuori bataatit ja pistä ne pienemmiksi palasiksi (4 isoa bataattia). Lisää suolaa keitinveteen.
Muussaa bataatit ja lisää joukkoon voita.
Paista kalkkunajauhelihaa, lisää mausteita (mielellään aika paljon) ja sekoita bataattimuusiin.
Oli aika hyvää myös tuokin.

Kerran retkeillessä tehtiin kanapulliakin:

Sekoita pari kananmunaa, kanan jauheliha ja pilkottua sipulia (Alisa tykkää isoista paloista, Miia pienistä), lisää mausteita silmämääräisesti.
Paista kullan ruskeiksi öljyn kera.
Lisäksi tehtiin keitettyjä perunoita. Pistettiin ne kuitenkin puoliksi, jotta kypsyis nopeempaa. Keitettyjen perunoiden päälle heitettiin vielä jokapaikan maustetta ja barbeque kastiketta lisukkeeksi.
Oli hyvää ja jotku ihme linnutki tykkäs. Tästä ruuasta ei kyllä tullut kun kerraksi, ku ei meillä ole mitää jääkaappia autossa.

Että sellasta tälläkertaa. Toivottavasti tästä on apua joillekkin uusavuttomille, jotka eivät osaa kokata, koska tätä helpommaksi se ei voi tulla!
Ja tältä mä näytän töissä. kaunista, eikö? (tosin ipodia voi kuunnella vaan bussimatkoilla)

2.11 klo 15.45

Mulle oli merkattu tälle päivälle vapaata ja mun on tehnyt kauheesti mieli ommella jotain, joten tänään lähdin keskustaan kangasostoksille. Ostin mummotyylistä pitsiverhokangasta ja kuminauhaa. Menin ulos ompelemaan ja laskostin kankaan hameeksi. Kaikki ihmetteli, että mitä teen ja kun sain hameen valmiiksi niin yks korealainen poika sano et oon lahjakas. Hame näyttää just siltä et se on tehty verhoista ja muutenki se on kauhee kermakakku, mut sainpahan käsilleni jotain tekemistä. Eihän tollee käsin ompelemalla mitään maailman hienoimpia luomuksia tehdäkkään varsinkin ku halusin nopeesti valmista. Siinä ommellessa Jimmy tuli kysyyn lähenkö töihin tänään. Tottakai halusin mennä, joten nyt 16.20 pitää hypätä bussiin. Toivon vaan ettei mulla olis huomenna 02.30 lähtöö, ku sitte en ainakaan ehdi nukkuun ku pari tuntia. Päivä on kuitenki tuntunu oikeesti vapaapäivältä. Aamulla otin aurinkoo ja kaupungista kävelin takasi jonku miehen kanssa, joka kaivaa työkseen kultaa 53m syvyydessä maan alla. Mielenkiintosta oli, että ne nukkuukin maan alla ja tulee vaan joskus päivänvaloon. Onneks meidän työt on ihan maan pinnalla! On aika ihmeellistä miten ei oltu yhtään tyytyväisiä sielä perheessä vaikka työt ei ollu raskaita, mutta nyt ku tehdään kovaa duunia niin ollaan onnellisia. Ehkä rahansaanti vaikuttaa asiaan jollain kummalla tavalla.


Tällänen tylliunelma siitä sitten tuli. kehtaakohan tuota missään käyttää

Hah, pääsin sitten kolmelta töistä ja nukkuun menin puoli 4. heräsin ekan kerran 7 ja valvoin kolme tuntia, jonka jälkeen taas kolmeksi tunniksi nukkumaan. on varmaan tosi terveellinen elämäntapa. Tää päivä onki menny stand by -listalla et saa nähdä miten huominen.
Tällänen vieraili meidän huoneessa yks päivä. näin töissä ison hämähäkinki (jonka otin rasiaan kiinni, mutta pomo päästi sen vapaaksi) mutta siitä en saanu ku kännykkään kuvan.

-Alisa

2 kommenttia:

  1. ihanan babyfacen näkönen oot ! :D <3 ja hienoa, että on mennyt hyvin siellä lämpöisessä ! täällä on vaa iha ankeeta. :(

    T.Jemina

    VastaaPoista
  2. Hihii!! mä oon nii vauva. täällä ei onneks ole ankeeta ja on lämmintäki, vaikka välillä vähän sataa. Ollaa tänäänki nautittu olostamme rannalla ja poltettu ittemme.

    VastaaPoista