keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Lentomatka oli ja meni

Pyyd'n jo etuk'teen anteeksi ettei kaikki kirjaimet toimi, kun en aina kirjoita omalla koneellani.

Lentokent'lle l'hdettiin maanantaina klo 12.00 ja siel' vietettiin muutama tunti istuen Picniciss' Mamman ja Pinjan seurassa. Matkalaukkujen viemiseen jono oli tosi pitk' ja ajateltiin jo, ett' meid'n t'ytyis etuilla muita, et ehdit''n koneeseen. On ihmeellist' etten vollottanu kent'll' kauheesti. P''tin vaan etten katso taakseni ku l'hettiin turvatarkastukseen. Odotettiin seisten varmaan 5min ku sitte jo p''stiinkin Finnairin koneeseen. Eka matka meni mukavasti, vaikka meid'n vieress' istu joku turhant'rke' herrasmies lukien kauppalehte' yms. Me pelattiin matka Aliasta ja naurettiin tosi paljon. Lentokoneen laskeutuminen sattu jonkin verran korviin ja joudun koko ajan heiluttelemaan leukaani. Onneks se meni aika nopeesti ohi.

 Pikkasen sellasta milt' Etihadin lentokoneissa katseltiin n. vuorokausi. Tekstityksetki tietenki ymm'rrettiin!

Frankfurtin kent'll' kaupassa salakuuntelin hetken nelj'n tyt;n keskusteluita, p''tin kuitenki menn' moikkaamaan, koska kohde oli sama ja pari niist' oli ollu Australiassa jo kerran aikasemminkin. Oltiin kaikki siel' kent'll' aika hukassa, kunnes kysyttiin joltaki apua ja p''stiin oikeen portin eteen porukalla istuskeleen ja ryhm''n liittyi matkalla my;s yksi mieskin. Miian kanssa k'ytiin sy;m'ss' aivan mahtavan hyv'' kanasalaattia, jota tosin oli liian v'h'n! Turvatarkastuksessa Miia p''si suoraan l'pi, mutta mulla piippas. Sitten p''sin naisen kopeloitavaksi, rintsikat huusi, keng't huusi. Hihat piti suoristaa ja housujen yl'reunasta koitettiin etten kantais asetta tai jotain! Mulla oli hauskaa ja laukkukin piti viel' tyhj't' l'hes kokonaan. Saatiin vaihdettua Abudhabista Sydneyyn menev'n koneen liput, ku niit' ei saatu viel' Suomessa ja Turvatarkastaja sano Miialle, et lentokoneeseen t'ytyis jo kiirehti' ja multa se ei edes vaivautunut katsomaan passia! Etihadin lentokone oli niin hieno et melkein taas aloin itkeen. Saatiin siel' pussukat joissa oli silm'laput, korvatulpat, hammasharja ja tanha ja sukat. Kaikilla oli omat "tietokoneet", joilla pysty katteleen telkkariohjelmia, paljo uutuusleffoja ja vanhoja klassikoita, pelaan pelej' tai seuraan matkan kulkua. Lento l'hti kuitenki niin my;h''n ettei jaksettu kattoo ku yks leffa ja nukahdettiin. Abudhabi saapuikin aika pian lentoem'nn'n aamupalaher'tyksen j'lkeen.

 Abudhabin lentokentt' ja v'syneet matkustajat aavikon keskell'

Lentokent'll' l;ydettiin IHAN ITSE oikee portti, mutta vessan l;yt'miseen meniki sitten pidempi hetki. Muut reppureissaajat oli menny jo meit' ennen passintarkastuksesta ja me mentiin per'ss' niitten seuraan istuskeleen. Miia otti hyv't nokoset ja m' l;ysin ilmasen netin. Odotteluaika tuntu v'h' liian pitk'lt', mutta siit' selvittiin. Ennen lentokoneeseen menoa venyteltiin ja toivottiin siel' olevan isommat jalkatilat ku edellisess'. Ennen l'ht;' tarkistettiin, ett' kaikilla oli Australian viisumit ja sama konehan siel' odotti, mutta t'll' kertaa m' p''sin ikkunapaikalle, ku Miia oli ollu siin' edellisen lennon. Katottiin tuhottoman monta elokuvaa ja oltiin kellonajasta aivan sekasin. Miia sai nukuttua kunnolla (TAAS!) ja m' torkahtin vaan kerran kunnolla. lento l'hti abudhabista suomenaikaa about 10.00 ja oli perill' Sydneyss' noin 23.00. Aika monta tuntia siin' koneessa viruttiin hitaasti kulkevan ajan kanssa ja Sydneyn lentokent'll'kin saatiin jonotella ainaki tunti, jonka j'lkeen kello oli 6.00am paikallista aikaa.

Toinen v'synyt matkustaja sai unta, mutta n'ytt'' silt' et se tippuis tosta ihan just.

Sydneyss' mua ei pyydetty edes n'ytt'm''n mun karkkeja, jotka olin merkannu papereihini, mik' oli outoo koska muut suomalaiset miia ja mua lukuunottamatta l'pivalaistiin. Work & Travelin kautta oltiin meid'n mielest' hoidettu asiat v'h'n ep'loogisesti,  koska oltiin oltu kaks p'iv'' lentokonees, eik' saatu huoneita heti ja meid't laitettiin k'veleen toimistolle, mist' meist' otettiin valokuvathenkil;korttiin. (t'll' hetkell' mun k'tt' alkaa s'rkeen kirjottaminen aivan j'rkytt'v'sti!) Kyseltiin kaikilta mist' saatais adaptereita ja ihmiset t''ll' oli aivan ihania ja auttavaisia pari kauppaa kierrettu' me l;ydettiinkin sopivat. K'veltiin takasin YHA hostellille ja saatiin huoneitten numerot. Kaikki 4 suomalaista tytt;; p''si samaan huoneeseen, k'ytiin suihkus ja vedettii p'ikk'rit.

 Australian aurinko alkoi sarastaa lentokoneessa, viel' kuitenkin pilvien p''ll'

Kolmen aikaan mentiin kaupungille k'veleen, istuttiin Miian kanssa rannas ja Aussiel'm' tuntu alkavan jo hymyileen meille sy;tii KFCss' ihanaa kanaa, katottiin hostellissa Juliets letters loppuun ja nyt on pian aika menn' nukkumaan... Lis'ilen kuvat my;hemmin, kun p''sen omalla koneella nettiin...

 Kuvat ei ole ihan oikeessa j'rjestyksess', mutta eikai se haittaa. Saatiin lentokonees kaikkia herkkuja, mutta silti mulla oli koko ajan n'lk'...

M' tyhm' en tajunnut eilen, et olisin voinut k'ytt'' muistitikkuani kuvien siirt'miseen. No koitetaan nyt paremmalla onnella (ettei k'si kipeytyis) ja viisaampana.

-Alisa

8 kommenttia:

  1. Whii!!! Muistakaa pitää hauskaa. Kunpa saisin olla itsekin siellä :) Jään odottelemaan kuvia. Luv, Hansku

    VastaaPoista
  2. Alku hyvin, kaikki hyvin ;o)
    Itse en olekaan päässyt noin luxukseen lentsikkaan, mutta olen kuullut muiltakin, että Aasialaisten lentoyhtiöiden varustelu ja palvelu peittoavat täkäläiset mennen tullen.

    VastaaPoista
  3. Kiva lukee täältä kuulumisia ja vielä kivampi,että kaikki menny hyvin :)!!Oon vähä kade,voisin itekki vaihtaa tän sateisen suomen Australiaan. Nauttikaa :)!!
    T;Niina V

    VastaaPoista
  4. Uu, jään odotteleen lisää päivityksiä :----DDD Hyvä kun matka sujui hyvin ^^ <3
    T: Teija

    VastaaPoista
  5. mä niiiiin imen kaikki tiedot tältä sun reissulta että sitte ko ite pääsen lähtee nii osaan valmiiksi jotain vinkkejä ehkä ;D hirmu kivaa vuotta! (: ♥
    - entinen oulun noora, nykynen torniolainen ;)

    VastaaPoista
  6. ihanaaa ihanaaa ihanaa lukee tällästä ku oma matka lähestyy huimaa vauhtia ! :)

    paljon ne adapterit muuten makso? Ku pitäs itekki sellanen hommata..

    VastaaPoista
  7. Ne makso joku 17dollaria, et ei ne ihan hirveiss' hinnoissa ollu. Tosi v'h'n vaan huoneissa pistoreiki', joten koitan ainaki mets'st'' sellasta adapteria jossa olis kahden pistokkeen paikka. Tai sitten kannattaa ottaa suomesta mukaan jatkojohto!

    VastaaPoista
  8. Meil oli Pariisista meksikoon lennol kans omat telkkarit, mut siel oli vaan joku kolme leffaa ja kymmenen peliä.. :D
    Oot rakas.. <3

    -Pinja-

    VastaaPoista