tiistai 28. syyskuuta 2010

Autohuolesi kaikki heitä?

Lähdettiin eilen seittemältä aamulla kiertämään autokorjaamoita. Päästiin ensimmäiselle volture streetille(jonka löysin netistä), mutta niillä ei ollut aikaa eikä resursseja meidän auton korjaamiseen, joten ne lähetti meidät seuraavalle. Seuraavan paikan mies ei ollut kauheen ystävällinen ja se olis voinu korjata meidän auton vasta viikon päästä. Meidän täyty saada homma hoidetuks ennen keskiviikkoo, koska silloi on viimenen päivä ku meidän auto on rekisterissä. Meidät ohjattiin taas seuraavaan korjaamoon Hope streetille, missä ne käski meidän tulla lounasaikaan uudestaan.

Käytiin väliajalla hoitaas pankkiasioita ja saatiin pankkikortit. Harmi vaan ettei missään pankissakaan pystytä siirtään mun kortilta rahaa minnekkään, mut onneks sain nettipankkitunnukset ja laitoin rahaa tulemaan aussitilille. Rahan siirtäminen makso 30e, ei mitään ihan halpaa lystiä ja nyt täytyy elää sillai ettei sitä tarvis tehdä toista kertaa. Aussitili kannattaa hankkia jos aikoo tehdä töitä täällä niin paikalliset saa maksettua palkat sille tilille. Paljoista menee muutenkin jo jonkin verran veroo nii en halua ainakaa et niistä menis myös välitysmaksuja!

Vietiin auto korjaamolle ja ne lupas soittaa meille kun saa katottua mitä vikaa siinä on. Soitto tuli ja palattiin sinne (korjaamo on onneks aika lähellä keskustaa, vaan 15 min kävely meidän hostellilta). Autossa vuoti pari paikkaa öljyä ja ne täyty korjata. Korjauksen hinnaksi arveltiin 900$. Olihan se vähä enemmä mitä odotettiin, mut ei silti mikään ylitsepääsemätön hinta. Hyväksyttiin se ja ne soitti perään et siihen täytyy pistää vielä vähä maalia jonnekki, mikä oli meille ok. Jouduttiin ottaan Tin Billystä(hostelli) yks päivä lisää ja se kustansi meille 27$ mikä oli kuitenkin ihan ok, koska meidän maanantaina pesemät pyykitkään ei ollu vielä kuivunu.

Eilen illalla lähdettiin käveleen Miian kans South Bankin puistoon, missä on maailmanpyörä. Maailmanpyörässä yks kyyti maksaa 15$ eikä me raaskita mennä siihen, vaikka mieli tekiskin. Rannalla Miia näki torakoita ja kilju ku syötävä! Myöhemmin katseltiin vielä leffaa ja Steve pelotteli meitä kaikenlaisilla eläimillä. Me ei olla nähty oikeestaan mitään, mutta se on nähny kaikkee. Meidän vessassa asuu pikkutorakka ja pihalla kuulemma lentelee lepakoita ja sielä on myös rottia. Isoimmat hämähäkit voi olla lautasen kokosia, muttei mitää hätää ne ei oo myrkyllisiä! Toinen ranskalaisista, jotka asu meidän kans oli kuullu yhden ison hämähäkin kävelevän auton katolla öisin (hyvää yötä meille tulevaisuudessa autossa nukkujille). Kuulemma pienempi punaselkäinen hämähäkki on tosi myrkyllinen. Liskot ei tee mitää, mut jos meet liian lähelle ne puree ja käärmeet poistetaan kaupungista, mutta niitä ei saa tappaa.

Tänään autokorjaamolta soitettiin et ne joutuu vaihtaan yhden osan lisää ja että auto on tänään neljältä valmis. Mentiin autokorjaamolle ja lopulliseksi hinnaksi tuli 1097$ maksettiin homma puokkiin miian kanssa ja auton pitäis nyt toimia hyvin koko meidän ausseissa oloaika. Käytiin myös tankkaamassa. Oli vähän noloa, kun ei tiedetty mistä bensatankin luukku aukee ja mitä bensaa sinne tankataan. Onneks yks kiva poika autto meitä! Ajaminen väärällä puolella tietä sujuu jo ihan mallikkaasti, mutta unohdan aina ottaa käsijarrun pois päältä ja käytän vilkun sijasta ikkunanpyyhkijöitä. Onneks auto on automaattivaihteinen nii niistä ei tuu mitää ongelmaa!

Jätettiin nyt auto sellaseen paikkaan parkkiin, missä se saa olla aamu kahdeksaan ilmasena. Ysiltä aukee se paikka missä voidaan rekisteröidä auto. Se tosiaan maksaa luultavasti sellaset 600$, joten äkkiä laskettuna auton uusi hinta oli 3200$ joka ei kuitenkaan ole euroissa kun sen 2286.40. Yksin täällä ei autoo kannattais ostaa, mut kahteen pekkaan se käy hyvin! Huomenna mennään Ikeaan ja sieltä lähetään kohti Noosaa. Ollaan tehty alustava suunnitelma, että etittäis sieltä töitä, koska autonkorjauksen jälkeen alkaa matkakassa pian kumisemaan tyhjyyttään.

 IKEAn pihassa ompelemassa hyttysverkkoa kattoon, joka oli liian pieni ja oikeestaan hyödytön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti