perjantai 24. syyskuuta 2010

Hyvää huomenta

 Kolmas yö on takana hostellissa ja flunssa vaan jatkuu. Viime yönä sentään ilmastointi ei ollut päällä eikä meidän huoneeseen järjestetty bileitäkään. Nyt kämppiksinä on kaksi ranskalaista vähän yli 20-vuotiasta poikaa ja yksi englantilainen. Meidän huoneesta muutti eilen pois korealainen mukava poika, joka opetti meille koreaa: Man na seo ban gap seom ni da (e:tä ei lausuta) se tarkoittaa hauska tutustua. Opetettiin myös sille suomeksi hauska tutustua, kiitos ja olet kaunis. Ei voida ymmärtää miten Korealainen voi olla niin nopee oppimaan suomea ja se puhu sitä lähes täydellisesti!


Ekana päivänä täällä kierreltiin Brisbanea ympäri ja löydettiin kivoja puistoja. Brisbanessa ei ilmeisesti ole oikeeta uimarantaa, joten kaupunkiin on keskelle puistoo rakennettu hiekkaranta, jossa on uimavalvojat ja kaikki. Ei löydetty vielä isompaa kauppaa, josta oltais voitu ostaa ruokatarvikkeita, mutta ruokailuvälineet ostettiin.


Toissapäivänä shoppailtiin kaupungilla. Tuntui että kaupoissa on ylipieniä vaatteita yhdessäki kaupas koot xxxs-xl. me turhauduttiin kalliisiin vaatteisiin ja lähettiin vaan kierteleen löydettiin ruokakauppa, tosin se oli vähä turhan kaukana, mutta saatiin sentään kuitupitoista leipää ja tummaa spaghettia! Lähetin myös kortin kotiin, saa nähdä koska se tulee perille... Illalla pojat järjesti bileet meidän huoneessa tarjolla oli viiniä (jota kutsuttiin korealaisen vaimoksi), kaljaa, erilaisia sipsejä ja muuta naposteltavaa. Paikka kuhisi korealaisia ja tutustuttiin moneen uuteen ihmiseen. Korealaiset oli tosi hyviä hierojia ja saatiinkin käsi ja selkähieronnat.


Täällä siivoojat vie kaiken alkoholia sisältävän pois huoneesta aamuisin. Huoneissa ei saisi pitää alkoholia, mutta kukaan ei tunnu siitä valittavankaan. Seinillä on varotustauluja jotka sanoo, että joutuu lähteen hostellista jos käyttää täällä alkoholia. Mielenkiintoista... Ostettiin eilen vuorokausi nettiaikaa, joka maksoi 10$. Koitetaan kuitenkin tänään etsiä meille nettitikkua, kun sen kanssa tulis varmaankin vähän halvemmaksi, vaikka netti onkin täällä kallista. Myös meidän australialaiset pankkikortit on saapunu ja tänään täytyy käydä hakemas ne.


Elämä on ollut nyt tosi paljon mukavempaa, kun muutettiin pois "farmilta". Ollaan nautittu ja shoppailtu alennusvaatteita. On tullut mieleen monta asiaa, jotka olis täytynyt ottaa Suomesta mukaan, mm. jatkojohto, kävelykorkokengät, enemmän legginssejä, huppareita, miian ryöstöhälytin (vaikka täällä onki tosi turvallista olla ja mennä), Niina yms. maailmaa mullistavaa. Tänään koitetaan etsiä meille auto. Tosin löydettiin jo yksi tosi lupaava tapaus netistä ja soitetaan josko se olis vielä vapaana.

-Alisa

Ensimmäinen auto oli jo myyty, mutta löydettiin toinen lupaava tapaus. Mennään sunnuntaina kattoon sitä Brisbanen lähelle. Toivottavasti se on hyvin toimiva. Ainaki uudet renkaat pitäis olla ja öljyjen vaihdot kunnossa. Täytyy kuitenki tarkistaa ohjattavuus, jarrut, öljyt yms. ku nähdään se. Sitten etsitään joku korjaamo jossa käydään näyttämässä onko se kunnossa. Jos ei ole nii koitetaan tehdä sellaset kaupat et saadaan palauttaa auto jos se ei toimi. Uus rekisteröinti täytyy kuitenkin tehdä maanantaina kun toi vanha loppuu sunnuntaina se maksaa sellaset  600$ eli auton hinnaksi euroissa tulee 1575e, mut eihän se pekkaa päälle tee ku 787e. Toi auto on tosi halpa, täällä lähes kaikki hyvät autot maksaa paljon yli 2000$ ja jos ostaa oikeen backbackereiden liikkeestä se maksaa 4000$, mut siihen kuuluu jo rekisteröinti.

Nyt voidaan vaan jännittää onko toi auto hyvä. Saatiin ranskalaisilta hyvät nettisivut, joilta autoo etittiin brisbane.gumtree.com.au. Tohon laitetaan aina vaan sen kaupungin nimi mistä tavaraa etsii ja hakusanaksi laitoin wagon. Sitten kattelin jo valmiiksi missä IKEA on, jotta voidaan tehdä autosta vähän kotoisampi ja ostaa sinne jotain sellasia juttuja mitä sielä ei vielä ole. Esimerkiksi Prinsessa hyttysverkko kattoon roikkumaan (mä vaikka ompelen sen kiinni jos ei muuten onnistu!). Tosi kätevää et täältä brisbanesta löytyy ihan kaikkee mitä tarvitsee, ettei tarvi matkustaa esimerkiks toiselle puolelle Australiaa ennen ku pääsee IKEAan shoppaileen tuttuja tuotteita!

3 kommenttia:

  1. Teille on tosi ihana blogi, itselläkin olis suunnitelmissa lähteä Australiaan n. vuoden päästä vuoen viisumilla. Muutama kysymys kuitenkin: Kuinka kauan teidän piti siellä farmilla olla ja kauan te loppujen lopuksi siellä olitte? Ja kuinka hyvät kielitaidot teillä on? Kun itseäni pelottaa lähteminen sen takia että kielitaito ei ole tarpeeksi hyvä, enkä osaa selvittää kaikkia virallisia asioita :S

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos, tosi kiva jos tykkäät! Toivottavasti tästä blogista olis jotain apua sulle...

    Meidän piti olla kahdesta kolmeen viikkoon, mut oltiin kolme yötä! Se paikka ei tosiaan ollu meitä varten tehty.

    Kai meillä keskiverto englannin taito on. Ei mekää kaikkee tajuta, mut onneks melkein kaiken voi sanoa toisinkin. Sanakirja.org on myös meidän hyvä ystävämme! :D

    VastaaPoista
  3. Hei tytöt, seuraan tosi mielenkiinnolla seikkailuanne Ausseissa. Myös poikani on siellä samalla mantereella backpackerina. Hän lähti jo kesäkuussa ja on nyt sijoittunut Sydneyhin. Hyvää jatkoa, toivottavasti heinäsirkat ei syö kaikkea, jotta jää teillekin hommia!!
    T: K.Maltio

    VastaaPoista