keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Pikku pikku pingviineja

Siita se paiva lahti liikkeelle, GO FINLAND! GO FINLAND! GO FINLAND! (med Sebastian)
Formulaturistia kunnon varillisissa vaatteissa ainakin. Ja uusi formulalippis!

30.3

Taa kuukausi alkaa pikkuhiljaa nayttaan loppuaan ja kirjottamisenkin aihetta nyt loytyy kummasti. Olin siis viime sunnuntaina katsomassa FORMULA 1 GRAND PRIX AUSTRALIA, MELBOURNE. Oli kylla ihan mahtista, mutta nain jalkeenpain harmittaa, etta saastin lipun hinnasta enka ostanut itselleni istumapaikkaa. Sain jopa torstaille ilmasen lipun kun mun ylapunkassa ollut saksalainen poika ei kayttanyt sita! Sain kiertaa alueen tutuksi, vaikken viihtynytkaan siela koko paivaa, kun sato vetta aika rajusti. Kolmen jalkeen siis palasin hostellille litimarkana ja kylmissani syomaan.


Sunnunaina lahdettiin alueelle heti aamusta Maccen ja Sebastianin kanssa. Suunnaksi kuitenkin muodostu kaljateltta ja me jaatiin nauttimaan pikkuhiljaa lampenevasta ilmasta ja autojen aanista huurteisen hera. Siita lahdettiinkin kavelemaan "mun" istumapaikkaan eli ensimmaiseen ja toiseen mutkaan. Siita naki suhteellisen mukavasti, vaikkakin screenin nakyvyytta haittas metalliaidat. Katseltiin siina muutamia lyhyita kisoja ja sitten Sebastian lahti omalle istumapaikalleen.


Me mentiin Maccen kanssa pallolinkoharveliin. (en koskaan muista sen oikeeta nimea) Istuttiin siis palloon, joka sinkos meidat johki 70m korkeuteen. Oli tosi kivaa ja vaikken saanu pitaa silmalaseja paassani niin silti maisemat oli upeet. Ostettiin siita jopa videokin, jossa esittelen venyvyyttani heittamalla jalkani pain kameraa kun vahan ehka rentouduin liikaakin. Koko lysti makso $40 per naama. Video on Maccella, enka oikeen tieda miten sen saisin tanne lisattya.

Tata edeltavat kaikki kuvat sain Maccelta, jonka kamera ja istumapaikka oli huomattavasti paremmat.

Itse kisan ajaksi Macce meni istumaan omaan katsomoonsa.(oon niin katkera) ja ma suuntasin sille nurmialueelle, jossa oltiin oltu jo aikasemminkin. Talla kertaa alue oli siis aivan tupaten taynna ja ma soluttauduin parien tuolissa istuvien tyyppien valiin. Istaalteen aina odoteltiin, mutta jos yksin auto sattu ajaan ohi niin kaikki nousi seisomaan. Koko kisa siis katseltiin seisaalteen ja mun selkaan ainaki alko ottaan se parintunnin paikallaan seisominen.

Tollanen oli suurimmaksi osaksi mun nakoala. Ihan hyva sekin!
 Mun kuvat ei oikee onnistunut, mutta toivotaan videon selittavan vahan paremmin formuloista

Mulla oli korvatulpat, jotka ehdottomasti pitaa olla formuloita niinkin lahelta katseltaessa. Ne aanet on aivan huikeet! Mun kuulokkeista ei kuulunut radion selostus korvatulppien yli, joten en pysynyt kisassa oikeen mukana enka ees huomannut kun kovalainen keskeytti. Muutenki olin pettynyt kun mun kurveissa ei paria pienta ajovirhetta lukuunottamatta tapahtunut mitaan jannaa. Kylla niista formuloista saa enemman irti vaan vahtaamalla niita telkkarista, mutta kylla tasta pieni kipina iski ja tekis mieli lahtee saksaan jokupaiva kattoon kisoja uudestaan!
Kisan jalkeen paasi radalle kavelemaan ja paasin kurkkaamaan ekalla suoralla varikkoalueellekkin.

Josko tossa olis tarpeeks formuloista ja siirryttaisiin tyttomaisempiin juttuihin. Oltiin eilen illalla Miian kanssa St Kilda Beachilla about 8 aikaan illalla ja kaveltiin laiturin paahan katsomaan PINGVIINEJA! Ei siina oikeen meinannu ees uskoo silmiaan ku about 40cm korkeet pikku pingviinit hyppi kivenlohkareita pitkin ja pysahty kuvattaviksi. (salamaa ei saa kayttaa) Niiden aantely kuulosti joltain lokin ja delfiinin yhdistelmalta ja ne oli syotavan sulosia!
Hyvalaatusiahan naa medan kuvat ei ole, mutta se on PINGVIINI!

Talla viikolla on luvassa viela lisaa turistina elamista Melbournessa. Nyt alkaa viimenen viikko taalla ja siita taytyy ottaa kaikki irti. Eilen oli aurinkoinen paiva ja Miian kanssa oltiin aika tiiviisti ottamassa arskaa rannalla ja ma kerasin vahan simpukoitakin. Toissapaivana kiersin Maccen kanssa turisteille tarkotetun ratikkakierroksen ympari kaupunkia. Aika samanlainen se oli kun turistibussi, joten mitaan uutta en oikeestaan oppinut. Josko Eurekan skydeck tanaan illalla opettais mulle miten iso kaupunki taa Melbourne tosissaan on.

-Alisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti