maanantai 4. huhtikuuta 2011

Elamysmatkailua

4.4
Tasanteella tuuli muuten aikalailla, toi 88 kerros ei oo enaa mikaan lammin paikka!

Kavin yksikseni siela Eurekassa viime viikolla ja viihdyinkin aivan hyvin sellaset puolitoista tuntia. Oli hieno katsella kun kaupungin valot alko loistamaan auringon laskettua. Mulla oli aluksi suunnitelmissa kokea myos Edge, eli menna lasikuution sisalle katselemaan Melbournen maisemia, mutta ei sitten oikeen inspannut, kun paasin kuitenkin nakoalatasanteelle ulos ja sain mielestani aivan tarpeeksi hyvan kuvan siita miten iso taa kaupunki on. Se ei siis loppunut ollenkaan, muuta kun meren puolella. Tuola kayminen oli kylla tosi rauhottava kokemus ja ma nautin siita Ben & Jerrys suklaajaatelon kera.


Perjantaina Miian kanssa shoppailtiin tuliaisia Victoria Marketilla ja sitten etsittiin kissojen ja koirien kanssa opaalikoruliiketta, jossa olis opastustakin opaaleista. Mainokset lupaa kaikenlaista, mutta ilmeisesti myyjat siela ei nahny meita varteenotettavina asiakkaina eika me saatu mitaan koulutusta opaalien laaduista. Ei tosin pyydettykaan. Paikka oli kuitenkin tosi hieno, heti rappusia yloskavellessa seinat oli maalattu aavikkomaisiksi ja itse myymalaan astuessa tuntu kun olisin astunut Jurassic Parkiin. Toinen puoli myymalasta oli taynna pienia dinosauruksia ja keskelle myymalaa oltiin tehty opaalikaivos. Oli tosi natti paikka ja se oli kaiken lisaksi aivan keskella keskustaa Swanston streetilla.


Viikonloppu kulukin aikalailla juhlien, koska nyt oli MIIAN VIIMEINEN VIIKONLOPPU AUSTRALIASSA! Aika haikeet tunnelmat siis, mutta viikonlopusta koitettiin ottaa kaikki irti. Lauantaina aloteltiin hostellilla Irlantilaisten kanssa ja meidat kutsuttiin jopa yksiin kotibileisiinkin. Ei kuitenkaan viihdytty siela kauaa ja jatkettiinkin kaupungille. Sunnuntaina mulla oli jostain kumman syysta kuumetta. En tosiaan ymmarra miten mulla nousee taalla kuume niin helposti. Siita huolimatta lahdin Marcin luokse kotibileisiin, jossa oli oikein rattoisa tunnelma. Taalla jopa miehet osaa tanssia ja iloita kotibileissa eika vaan istuta koko iltaa paikallaan niinku Suomessa on tapana. Ma lahdin kuitenkin jo ennen 11 kotiin ja Miia jatko bileitaan baariin saakka.

Noi vanhukset naytti mun mielesta tosi sulosilta heijastuneena kaupungin ylle. Ihan ku elokuvasta.

Miian lahtee siis tostaina aamulla Brisbaneen ja sielta lahes suoraan Singaporeen, missa hijahtaa pari paivaa jo ennalta varatussa hostellissa (kiitos mun iskan visa ja 2$ varausmaksu) Hostellien hinnat singaporessa on about 10$ yolta, mutta muistaakseni loydettiin Miialle sellanen, joka oli alle 8$. Miian matka jatkuu sitten Malesian puolelle bussilla ja silla ei ole minkaanlaisia suunnitelmia siita eteenpain. Toivotaan, etta 2,5 viikkoo menee hyvin ja se parjaa ilman mua tassa suuressa maailmassa.


Malesian jalkeen Miia saapuu mun luokse Abi Dhabiin ja otetaan siela varmaan joku turistikierros ja ma koitan ainakin vaan nauttia lammosta. Malesiaan ja Abu Dhabiin on luvattu ylo +30astetta, joten toivottavasti paastaan karistaan ihoamme. Mulla lahtee Torstaina 8 illalla Grey Hound -bussi Sydneyyn. Toivon, etta saan vahan paremman kuvan itsestani oopperatalolla, koska syksylla otetut kuvat oli katarstrofaalisen huonoja. Oon myos varannut Blue Mountains retken valmiiksi hintaan 55$, joka oli kaikista halvin mita ma loysin. Se tulee olemaan myos mun ensimmainen ja luultavasti viimeinen turistiretki Australiassa talta istumalta.

Ostin myos aikamoisen kasan tuliaisia itselleni. Puisesta kengurusta voin pistaa kuvan sitten kotona.

-Alisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti