maanantai 27. joulukuuta 2010

minne se joulu meni?


Kaytiin ennen joulua herkuttelemassa. Oli ihan sairaan hyvaa valkosuklaajuustokakkua ja sita oli PALJON!

24.12
Jouluaatto tuli kauheen nopeesti. Eilen illalla soitin äidille ja kysyin perunalaatikon ohjetta. Koitettiin sitten, mutta tehtiin muusista ehkä hitusen liian paksua ja unohdettiin ostaa voitaki, joten jouduttiin käymään kahdesti kaupassa. Joku ääliö oli sammuttanu uuninki kesken meidän kokkaamisen, joten meidän kokkaaminen oli varsin haastavaa! Laatikko kuitenki maistuu ihan sairaan hyvälle! (ei ihme sen voimäärän jälkeen) Mä alotin aamuni heti nousemalla väärällä jalalla ylös ku Miia kysy missä perunalaatikot on. Mun oli pitäny jättää ne meidän huoneeseen, mutta olinki ajatuksissani pistäny ne jääkaappiin. Onneks se maku oli kuitenki tosi hyvä.

Perunalaatikkoa kuoharin kera oli meidan jouluruoka
Jos ei aikasemmin ole ollut hirveetä koti-ikävää niin tänään todellakin on. Tuntuu, että nyt on maailman kurjin joulu ja itkettää. Ollaan pari viime päivää vaan pelailtu tietokonepelejä Miian kanssa, koska Cairnsissa sataa vettä oikeen kunnolla. Telkkarissa kerrotaan, että täällä tulvii, mutta en mä ole vielä nähnyt tulvia. Tästä sateesta päätellen ne on kuitenkin tulossa. Hennakin soitteli eilen, että se tulee äitinsä ja veljensä kanssa huomenna tänne. Ne asuu hotellissa, joka tuntuu meistä tosi kaukaselta unelmalta. Ei osaa oikee enää kuvitellakkaan omaa huonetta, missä olis vaan pari sänkyä. Aamupäivän mä sain vielä asua yksin huoneessani, mutta nyt tänne muutti kaks tyttöö ja yks poika. Miia vietti täällä mun kanssa pari yötä. Ei ole kauheen kiva nukkua yksin ku en oo siihen tottunut. Onneks mulla on 3 nallee seurana.


Ostettiin korttejakin ja niitä on tullu kirjoteltua urakalla. Täytyy aina pitää taukoo kirjottamisen välissä et ehtii ajatteleen oikee kunnolla kelle on kirjottamassa. Itkinpä korttejaki kirjottaessa ihan kauheesti. Miia on kovis eikä itke ollenkaan. Mä oon kauheen tunteellinen ihminen!! (Oon ihan varma, että Miia itkee itsensä uneen eikä vaan näytä surkuaan mulle) Meillä menee oikeesti hyvin. Cairns on tosi kaunis kaupunki ja ollaan viihdytty täällä. Olis vaan kiva, että olis enemmän aurinkoisia päiviä. Nähtiin pari päivää sitten Johan ja Karoliina, jotka on kotosin Ahvenanmaalta. Meidän piti tavata myös toissapäivänä, mutta Miia hukkas 50$ eikä päivä ollu kauhee hyvä, joten peruttiin se tapaaminen. Miia nukkuki tosi paljon sinä päivänä, mutta päästiin ainaki käymään netissä, mikä vähän piristi mieltä.


Ollaan laskettu ettei ole mitään järkeä ladata meidän omaa nettitikkua. (Jee, 50$ turha ostos multa) Tulee paljon halvemmaksi käyttää mäkkärin ilmasta nettiä mun kännykällä ja jotain maksullisia nettejä, joihin saa kuvat ja blogin tikulla. Mua harmittaa et nettiin pitää aina lähtee ja sen vuoksi tuleeki käytyä sielä tosi vähän. Maksoin vuokrani hostellissa eilen ja niillä oli joulualennus 15$/yö. Oli tosi kiva yllätys, joten maksoin heti suoraan kolmanteen päivään tammikuuta asti. Silloin lähdetään taas matkaan, joten uusivuosi ollaan vielä rannikolla ja sitten kuuma sisämaa kutsuu. Täytyis muistaa tarkastaa öljyt autosta ennen matkaan lähtemistä! Ostettiin yks päivä myös Uno kortit, muttei yhtään muisteta oikeita sääntöjä miten sitä pelataan! Todella kätevää sinänsä, mutta ollaan nyt pelailtu omilla säännöillä.


26.12

Joulu oli ja meni. Aattoiltana äiti soitti ja puhuin myös Anniinan kanssa, mikä oli tosi kiva! Lähdettiin sitten Miian kanssa puoli 10 uimaan, vaikka sato kaatamalla vettä. Katottiin et allas oli suljettu, joten päätettiin vaan kahlailla. Jotenki siinä sitten innostuttiin ja alettiin pelaan vesisotaa ja uimaanki mentiin vaatteet päällä. Oli ihan sika kivaa, mutta se lysti loppu siihen kun viereisen poliisiaseman sireeni pärähti vinkumaan. Allas oliki ollut auki 10 asti, mutta kello oli jo vähän yli eikä sielä saanut enää uida. Lähettiin likomärkinä kävelylle ja hypittiin vesilätäköissä (edelleen kaatosateessa) laulaen joulu lauluja. Saatiinpahan päivästä ainakin hitusen parempi hassuttelemalla kunnolla ja olihan meillä ihan sika kivaa.


Eilen sitten lähdettiin illemmasta Liinan ja Johanin luokse. Lähdettiin heti suunnistamaan väärään suuntaan ja Miia oli aikasemmi päivällä ollu jo kolmen tunnin lenkillä, joten se ei olis enää jaksanut kävellä n. puolen tunnin matkaa. Äkkäsin sitten woolworthsin ostoskärryn ja käskin Miiaa hypätä kyytiin. Työnsin Miiaa koko matkan ja kehitettiin tarina poliisien varalle, että Miian nilkka on kipee. Työnsin välillä Miiaa pitkin penkkoja ja yks mies auttoki meidät pois nurmikolta. Seuraavaksi tuli vastaan pariskunta, josta mies alko kertoon tarinaa siskostaan, jolla oli ollut jalka kipee ja sitä oltiin työnnetty ostoskärryillä. Se otti meistä kuvanki siskolleen! Meinasin jopa kaataa sen kärryn kun yks pyörä jäi jumiin. En varmaan olis ilman tomaatinpoimimisesta tulleita jättilihaksia pystyny pitään sitä kärryä kaatumatta. Viimesessäkin tienylityksessä oli ongelmia ennen ku Liina tuli meitä vastaan. Kärry jäi jumiin ja mukava herrasmies autto nostaan sen mun kanssa. Lähdin juosten työntään Miiaa tien yli, koska kävelijöitten valo oli jo vaihtumassa punaseks. Yks auto tööttäski meille ku mentiin vielä punasten aikaan.


Kauheen hauskaa on ollut. Onneks Liina työnsi Miiaa loppumatkan ku mun voimat alko jo hupeneen ja olin ihan hiestä märkä. Perillä meitä odotti ihana joulupöytä, minne oli katettu ruokaa Italiasta, Taiwanista, Ruotsista ja Ranskasta. Mekin vietiin suomalaisvahtistukseksi perunalaatikkoa. Oli tosi hyviä ruokia ja oltiin Miian kans nii ilosia lihapullista ja graavilohesta. Istuttiin sitten Iltaa ahvenanmaalaisten kanssa ja juotiin halpaa punkkua. Päätettiin vielä lähtee baariinki, vaikka luultiin kaikkien paikkojen menevän kiinni 12, mutta jostai kumman syystä löydettiin itsemme tanssimasta vielä neljän aikaan baarista paria tonttulakkia rikkaampina. Vietetään varmaan uusivuosiki Liinan ja Johanin kanssa. Ei olis kyllä tullu mieleenkää ku tänne lähettiin et vietettäis joulua ruotsinkielisten kanssa!


-Alisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti